Race for the Cure

“Race for the cure”- Trka/Šetnja za ozdravljenje se 29.9. 2019 godine , dvanaesti put održava u BiH, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.
„Race for the cure“ održava se u više od 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi.
Prošle godine, 30. septembra 2018. godine je registrovano više od 8000 hiljada učesnika. Njih oko 4500 je u oko 100 autobusa stiglo iz cijele zemlje, a operisane žene u svojim roza majicama su slavile život ! Dvadeset i jedna NVO iz 20 gradova Bosne i Hercegovine partneri su ove manifestacije i aktivno učestvuju u pripremi i realizaciji događaja.
Na predhodnoj trci za ozdravljenje, od registracije učesnika prikupljena sredstva su iskorištena za nabavku paketa „Prve pomoći“ za 1400 operisanih žena iz cijele BiH i obezbjeđeno je 1100 besplatnih mamografskih pregleda za osobe bez socijalnog osiguranja, i one kojima je pregled nedostupan u ruralnim područjima.„Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Više info

Drugi klijenti

Pogledajte naše druge klijente

Curaprox

Brand

No+Vello Zenica

Brand

Beemed

Brand

Salvit Srbija

Brand